De Raspberry Pi,

 

Oke ik ben zelf fan van de raspberry Pi in combinatie met Kodi(voorheen XBMC). Dit omdat ik dit een zeer veelzijdige media player vind, laten we zeggen een zeer goede vervanging van de bekende video streamings diensten  en in mindere mate de betaalde sport kanalen.

Wat is een raspberry pi?

Een raspberry pi is een hele kleine computer met alle functies van een gewone desktop. Als besturingssysteem wordt veelal gebruikgemaakt van Linux. Ik kan wel ingaan op de maar daar hebben we google voor ;) Zie  Raspberrypi.org voor meer info over dit mini computertje. Waar het mij vooral omgaat is dat t werkt.

Xodi?

Voor de raspberry is er een op Linux gebouwde versie van kodi (voorheen XBMC) beschikbaar. Dit is een streamings programma / mediaplayer  dat gebruik maakt van het world wide web. Kodi is als kale download niet echt interessant maar het leuke van kodi is dat je addons kan instaleren. De meest bekende hiervan zijn icefilms en genesis. Ook hiervoor verwijs ik je naar google voor meer info of kijk op kodi.tv  

Ok maar nu ff terug wat een raspberry voor mij interessant maak. Dat is het gebruik. Je sluit de hdmi kabel aan op je tv en je gebruikt de usb voeding van je tv voor de nodige spanning.(als je geen usb op je tv hebt kan je de lader van je telefoon gebruiken,  geen iphone lader trouwens;)). Heb je een wifi dongel aangesloten op de raspberry dan ben je klaar om de gaan. Kortom je hebt een kastje van 4X8X2 cm achter je tv hangen en je kan alles zien of horen wat je wil. Ook handig is dat als je op vakantie gaat je de raspberry gewoon mee kan neemen. Je moet dan de films series of muziek eerst wel downloaden op een usb stick. De raspberry zal dan als een stand alone mediaplayer werken. Je moet trouwens wel opletten dat je de films download met kodi ander kan t zijn dat de extenties niet goed zijn. Ook is t handig om ook van te voren de sub te downloaden.Kortom de raspberry Pi is voor mij de ideale mediaplayer.